Min jul detta år

Nu är äntligen alla julfiranden över, det är inte det att jag ogillar det, men det blir så himla mycket bara. Från julafton till igår så har det varit minst ett om dagen. Så nu har jag fyllt upp min kvot för iår med julfiranden. Kan väl börja med att berätta om minijulen med tjejerna den 22:a. Therese hade laga supergod mat och efterrätter i mängder!! Vi ville alla vara samlade så vi satt i flera timmar och väntade in Frida där det vart en förrätt bestånden av två chipspåsar. Men återigen till efterätterna - jag vet inte hur mycket det egentligen vart men bubbies, marrängswiss och fruksallad bestående av de godare bären och exotiska frukterna. Vi njöt och jag töjde magen ordentligt. Självklart hade vi en typ av julklappslek där jag kom hem med entekopp och te!
 
 
Självaste julafton var bestämt att vi skulle vara hos pappa under för- och eftermiddagen och sedan på kvällen hos Oscar. När vi dyker upp hemma hos pappa har han lite ont i magen och jag gissar på blindtarmen. För att ta det säkra före det osäkra ringde vi 1177 och pappa fick tid för provtagning. Timmarna gick vi vart hungriga. Tur hade pappa och I fixat med julmat så jag, Oscar och bror satte oss och käkade. Ännu ingen pappa. Tittade på Kalle Anka och t.o.m "Kan du vissla JOhanna" hann vi med innan det var bestämt efter alla prover och röntgen - det var blintarmen. Så pappa kom hem i fem minuter för att packa och sedan åkta han iväg för operation. Lämnade alla julklapparna kvar och sedan firade vi julen hemma hos Oscar, där det vart julklappsöppning. 
 
 
Trött på julmaten fortsatta juldagen med kalkon med mamma och mormor. Det vart julklappsleken och det tog sin lilla tid men oj vad roligt det var. Ännu en sväng av marrängswiss blev det. Traditionerna fortsatte och  annandagen var vi hos mina kusiner där kusinbarnen är hur söta som helst. De lyser verkligen upp julen där varje år inte blir den andra lik med tanke på att ett år i småbarnsåldern är ett enormt steg. Iår pratade, sjöng och gick debåda två. Igår firades julen med Oscars farföräldrar med (tack o lov) inte julmat. 
 
 
Nu är iaf julen över och idag satte jag mig och började plugga på tentorna igen, inte alls så roligt, men behövligt. mina julklappar får jag visa när jag är tillbaka i Uppsala igen när jag har alla på samma ställe nästa år. 
Hoppas alla ni andra hade en underbar jul, jag är glad att jag faktiskt lyckades koppla bort allt vad tentor heter under de "moffande" dagarna. 
Puss! 
 
Kommentera inlägget här: