Nattbilder

I fredags var jag, Oscar och en vän till honom ute ute och fotade en bra bit utanför Uppsala. Tanken var väl att kunna få med vintergatan på bild (så gott det går i Sverige) men tyvärr så lyste månen så troligt starkt att det vart för ljust på natthimlen. Men fick några helt okej bilder ändå. Jag är inte van att varken fotografera i natten eller ens redigera dem, så var inte så kritiska nu :) Det är en hel del man måste tänka på insåg jag. Eftersom jorde snurrar så kan man inte ha slutatiden öppen för länge för då blir stjärnorna som streck på himlen pga roterationen, och inte prickar.
 
På den sista bilden så måste jag bara skryta om min kunskap om att det "liggande V:et" som syns till vänster faktiskt är Oxens stjärntecken. Good to know ;) 
 

Utflykt: Sigtuna

Hejsan!
Det är så otroligt lyxigt när en vän i Uppsala har bil (!!) ni anar inte. Så vi tog tillfället i akt och åkta på en utflykt. Vi visste knappt vart vi skulle, vad vi skulle göra eller hur länge vi skulle vara borta. Men det är så skönt sånt där! Jag, Oscar, Ellen och Therese tog oss ett första stopp i Sigtuna och det var minsann en mysigare stad än jag kunnat ana! Fina små gator med en massor av småkaféer. Vi hade hört att "Tant Brun" skulle vara en trevligt café. Vilket var där vi hamnade. 
 
Senare tog vi bilen för att åka till Skokloster slott och gick runt lite. Sedan beslöt vi oss för att åka tillbaka för en lunch på IKEA (hej studenter!) tog en tur där och sedan utnyttjade vi bilen till max och storhandlade. fem kassar mat fick jag och oscar med oss hem. Efter att ha skrapat ur frysen efter diverse matlådor så var den så gott som tom så det var helt klart välbehövlig shopping. En otroligt mysig dag och vilket väder. Min älskade Nikon fick följa med. Är så otroligt ledsen över att jag inte har med den oftare. Han (jaa min kamera är en han) ger ju så himla fina bilder! 
Pussar, jag kommer sova gott. Detta är en livskvalité dag a la Therese.
 
 

"Minfullness"målning

Som många vet är jag öppen med mitt dålig mående ibland även om det inte blir detaljer så är jag inte rädd för att dela med mig av det. Jag vet bl.a. att jag får lite "höst- depression" och för att det inte ska bryta ut så försöker jag ta hand om mig. Jag har inte råd med KBT eller besök hos någon å prata så har jag faktiskt målarböcker hemma. Det hjälper mot min inre stress och ångest som jag vet är triggers till min depression liknande symptom som jag kan komma att känna i höst.
 
Känslan när man köper nya färgpennor (akvarell) är lite som när man var liten och handlade en ny liten leksak på lördagen för att man sparat sin veckopeng i några veckor så man kunnat köpa det man velat ha! Lite sån känsla. M.a.o. lycklig! Så försöker måla lite varje dag och för mig gör det verkligen gott! Berätta gärna om ni provat detta, vad tycker ni?
Det här är en av mina "målningar" som tagit mest tid. Boken heter Djurens rike och är nog den bästa boken som man kan måla i, köp den om du är sugen säger jag bara!