Vår lägenhet

Nu har vi bott på I Stockholm i tre veckor lite drygt och det känns fortfarande fantastiskt. Vi har inte hunnit klart ännu, väntar in lite möbler från IKEA och från Kholm faktiskt. Har ett bord som är som en halvmåne med svart granitkiva som vi ska ha i hallen och sedan ska vi ta över min brors tvbänk. Ett nattduksbord är vi fortfarande på jakt efter...
 
Vi handlade även nya ramar i helgen som vi ska sätta upp i hallen. Butiken skulle flytta och hade halvapriset så vi passade på. Lite roligare med exklusivare ramar än IKEA ibland känner jag. Jag är iallafall fruktansärt dålig på att köpa inredning någon annanstans än just IKEA. Måste bättre mig. Ramarna är från Bookbinders design.
 Det som fattas förutom borden är tavlor/tavellister/vägghyllor och en stol till skrivbordet. Vi vill ha en liten skönare stol som är närmare en fåtölj än en datorstol. Men sökandet fortsätter! Såhär ser det ut sålänge i varjefall. Framöver ska vi även klä om stolarna i köket och vi var faktiskt och kollade på tyg idag! 
 

v. 34

Ny söndag, ny vecka som varit och ny vecka att berätta om! 
 
I veckan har vi jobbat och jag tog tummen ur arslet och faktiskt gick på ett träningspass, Zumba i onsdags. Jag har faktiskt hört av mig till ett innebandylag som jag ska provträna för nästa vecka! Spännande och super roligt att ta upp den sporten igen. Jag hoppas bara att mina minnen inte sviker mig och att jag faktiskt kan spelar fortfarande. Konditionen får jag jobba med, men det vet jag. Jag har även hunnit med en liten aw med Therese nu när solen och värmen valde att komma tillbaka <3 
 
Jag var annars och fixade naglar efter jobbet på torsdagen. Jag har verkligen insett att jag älskar att göra mig fin, lika roligt att sminka sig varje morgon som att tvätta av det och känna sig superlen! 
 
fredagen fick jag och Oscar beskök av hans mamma och lillebror. Vi gick och käkade på en indisk restaurang i närheten och jag bara älskar indiskt. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att lära mig att laga det framöver, hoppas det inte är allt för svårt, vilket jag dock tror...
lördagen hade jag och Oscar bestämt oss för att åka till IKEA och kolla och handla in lite nytt till lägenheten så den blir klar någongång. Vi kom hem med lite smått och gott men ingen möbler, vilket inte var så konstigt då vi åkte kollektivt. Men de har börjat med att man kan beställa på internet så det gjorde vi. Ett soffbord och databord. Det komiska var att om vi beställde varorna tillsammans vart framkten nästan 500 kronor. Men beställde man de enskilt vart det 49 kronor frakt. Så vi gjorde två beställningar och frakten vart strax under 100lappen. Lite knasigt gjort av IKEA kanske. På kvällen var vi bjudna på inflyttningsfest hos en vän till Oscar. Vi kom hem vid 2 igen. 
 
Idag söndag har vi mätt och tittat på rullgardiner till rummet och hör och häpna så har vi funnit rullgardiner som man inte behöver borra fast utan bara haka på fönstrena. Nu håller vi tummerna på att det här blir bra för annars vet jag inte hur jag ska sova. I natt sov jag med en ansisktsmask men trots det så vart det så ljust i rummet att solljus sipprade in vid näsan. Sedan kom Ellen på besök. Jag har även suttit och redigerat från bröllopet som det varit tok för mycket bilder att fixa med. Känns som jag aldrig kommer bli klar, nu är jajg halvvägs! 
 
 

v. 34 Kräftskiva i Växjö

Hejsan! 
Roligheterna från denna vecka har varit att främst vara i Växjö! Början av veckan var som vanligt, jobb, hem, sova, jobb, hem sova typ. Men på torsdagen så drog jag och Therese till Katrineholm efter jobbet. Vi mötte upp Oscar som redan hade tagit tåget för att fira lilla O. Sedan gick vi ut och åt på Villa Sandhem och wow vilken god mat. Varför har jag ladrig ätit där förut? Jag menar biligt och super gott? Alla kholmare, gå DIT! 
 
fredagsmorgonen såtog vi Therese bil till Växjö mot Ellen! Vi stannade på vägen i Gränna och Oscar fick med sig skapligt mycket godis kan jag säga. Men killen älskar polkagrisar och karameller så det fick han unna sig. Jag fick väl en stång- piggilin. Vi fikade också på ett 50- tals café innan färden fortsatte mot Ellen. 
 
Väl framme i Växjö gick vi runt och det varen riktigt fin stad, vi kikade på Trelleborg slott också. På lördagen gick vi och käkade på PM med vänner där en av Ellens vänner jobbar. Vi käkade av frukosbuffén och det kan ha varit den godaste buffén jag ätit på ett bra tag. Första gången jag käkade rökt tupp - mums!! Vi satt där i några timmar för att sedan åka till IKEA muséet som var en liten bit utanför stan. Det var faktiskt intressantare än jag trodde och det var sådär ett lagom ställe. Lagom mycket text som bara IKEA kan vid varje informationsruta. Jag kan annars lätt tröttna på muséer och slutar läsa efter ett tag, men inte denna gång! 
 
Sedan åkte vi ut till Uråsa där Ellen vuxit upp. På en loge på kvällen var det dags för årest första Kräftskiva! Tror vi var sammanlagt 25- 30 pers. Och de som hade ordnat och fixat med pynt och bål och mat. Alla eloge till er!!! Så fantastiskt fint och underbart fixat. När alla hade ätit sig mätta vart det någon typ av fem kamp som inte gick att fullfölja men kul var det, sedan bjöd det upp toll dans. En zumba instruktör var även på plats och genomförde två låtar.  Insåg där och då att jag faktiskt saknar att dansa, träna och köra Zumba. Det får bli ett Zumba pass i veckan helt enkelt! Jag och Oscar gick sedan de 50 m till Ellens hus och somnade vi 2 på natten. De andra kom inte tillbaka förens tidigt på morgonen! 
 
Sedna på söndagseftermiddagen bar det av hemmåt och tyvärr tog de 5 timmarna hem nästan 6-7 timmar med köer. Men kul hade vi iaf, trevligt sällskap, trots att vi var något trötta. Gick bra som sagt.