Shopping in Africa

Har blivit en hel del mat som man handlat och i ärlighetens namn så var det inte överdrivet mycket tid över till att shoppa annat. Men självklart tog jag mig den tiden iaf, vart en del souvenirer och presenter. Det har varit rätt så billig shopping vill jag säga så gått som halva priset än hemma. De saker som man köpte i turiststråken skulle jag säga var ännu billigare om nu det skulle funnits i Sverige. 
Kläderna är från olika shoppingcentrum och grytunderlägget köpte jag i Lesotho av en kvinna som hade gjort den själv. Det vr ju på väg att bli höst i Afrika så det var rea på sommarkläder och nyheterna var såklart höstkläder vilket till stora delen bestod av ytterjackor, vinröda plagg och allmänt varma plagg. Men lite lyckades jag handla som jag kan använda redan nu. Tänkte att topparna kommer passa utmärkt till mitt jobb som jag börjar på måndag (!!!!) så taggad. 
 
 
 

Home again

Hej! Jag är äntligen hemkommen från min resa! Jag har inte haft tiden att blogga så det har blivit bildbomd på facebook istället. Men jag tänkte att mina kamerabilder främst kommer att synas här och skriva om varje land som vi bestökte. Det blir senare i helgen eller nästa vecka. 
Flyget gick väldigt bra faktiskt, åkte först till Addis abeba (6h) och sedan vidare till Rom (7h) och till sist Sverige (5h). Har aldrig varit så lätt att flyga tror jag, planen var aldrig fulsatta vilket gjorde det liiiite lättare än att sitta och sova då man kunde slänga upp ett ben bredvid sig. De sista timmarna hade de flesta tre stolar för sig själva och jag kunde iaf äntligen få ligga ner och sova.
Det var så himla mysigt att träffa på Oscar igen! sex veckor är en väldigt lång tid att vara ifrån någon som man är van att spendera varje dag tillsammans med. Men vi klarade det. Jag landade vid 9:30 och var tillbaka i Uppsala vid 12:30 igen och då lagade Oscar lunch till mig: lax. Vad jag hade saknat det kan jag säga. Fanns massa andra fiskar man kunde äta med den heliga oranga laxen fanns inte! Vi gick också på stan och jag växla tillbaka alla slantar jag hade kvar och sedan gick vi runt i hela stan efter en svart jacka till mig. Har verkligen ingen vårjacka! Vi tittade i flera butiker och det var otroligt svårt att finna vill jag lova. Men på sista stället vi tittade på (och självklart den dyraste) fanns det vilket jag ska köpa idag! Nu ska det fixas mera och bara njuta av att vara hemma med alla mina kläder, säng och internet ;) 
Kisses